Jostedal II

Jostedal II

Jostedal II

Jostedal II er en kraftig, helautomatisk pelletsovn, tilpasset våre nordiske vintre. På høyeste effekttrinn yter ovnen 6 kW, med hele 97 % virkningsgrad. Innmating av pellets skjer automatisk, ovnen tenner opp, og brenner på valgt effekt til ønsket temperatur er oppnådd. Varmen spres effektivt av en stillegående vifte. Lettere kan ikke vedfyring bli.

Ønsker du en mer avansert fyringsløsning kan vi tilby en termostat med ukestyring, der du kan stille inn ulike temperaturer for dagene i uken og timene i døgnet. Ovnen vil starte og stoppe automatisk for å holde ønsket temperatur i rommet. På denne måten kan du komme hjem til varmt hus etter jobb, uten å sløse penger på å holde temperaturen oppe når du ikke er til stede. Alt du behøver å gjøre er å fylle pellets i ovnens magasin. Magasinet rommer 20 kg (ca 100 kWh). Hvis du ønsker et større magasin kan vi tilby dette gjennom en ekstra tank som plasseres på toppen av ovnen.

Pelletsovner er fremtidsrettet oppvarming, men løsningen er fremdeles ukjent for mange. Spørreundersøkelser viser at 9 av 10 som kjøper pelletsovner er svært godt fornøyde og gjerne anbefaler en slik løsning til andre. Du kan lese om undersøkelsen her eller laste ned hele rapporten fra Trøndelag Forskning og Utvikling.

Hvis du vurderer pelletsovn opp mot varmepumpe kan denne artikkelen være av interesse. Vi registrerer ellers at pelletsovn er den beste løsningen hvis du ønsker forutsigbar energipris, høy komfort med lun varme, og særlig hvis du bor et sted med kalde vintre og synes tradisjonell vedfyring er i overkant tungvint.

Jostedal II